dimecres, 6 de juliol del 2011

Tomatigueres per Sant Jaume

Sí, Sí, ho heu llegit bé. Per Sant Jaume, amb aquesta calor, val la pena sembrar unes quantes tomatigueres. Triarem una casta especialment resistent ( sobre tot al rovell i nematodes) Les tomatigueres "Bond" poden ser una bona elecció. Les haureu de sembrar més separades del que feim a la primavera, escapirolar-les molt i tirar-hi sofre cada setmana.
Si tot va bé i us aferren prest (Ja sabeu com fer els clots) carregaran tres o quatre brots de tomàtics que maduraran fora temps a la tardor. Són els tomàtics que agraesc més. Són bons i gustosos en aquell moment que les de les botigues són insípids i que les tomatigueres de l'estivada ja s'han mort o han acabat la seva producció.
Em resulta particularment gratificant prorrogar els sabors de l'estiu fins Nadal ( o si no agafen cendra fins Sant Antoni). El sabor del tomàtic d'estiu us ajudarà a continuar estant una miqueta de vacacions ( ni que sigui mentalment) en aquell moment tan dur de tornar a la feina quan semla que tot s'ha acabat: Les excursions, els sopars amb amics, la platja... Bé però els tomàtics bons no!
Açò serà idò, si em feis cas i els sembrau a partir del 20 de juliol. Hi ha qui fins i tot, fa aquesta sembrada d'esqueix, aprofitant els brots escapirolats de tomatigueres sanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.