Ja he empeltat damunt aquests peus enguany i de moment funcionen molt bé. He vist que agafen sense problemes les alberginieres i els pebrers.
Vaig dur un fruit ple de llavors al banc de llavors. No perquè el peu sigui autòcton (és ben forani, ningú no ho havia vist mai) sinó perquè pot ser útil per a cultivar varietats autòctones d'arrel dèbil o sensibles a malalties o paràsits que aquesta arrel suporta bé.
Em pens que es veu ben clarament el pas a pas per fer-ho. He fet els empelts d'albergínia de Menorca i de Pebre d'ensalada a sobre del mateix peu (tomatiguera especial per a solanàcies) Les plantes comencen a estar precioses. Són molt més grans que les que no vaig empeltar. Si voleu llavor dels peus, potser la podria trobar.
Empelts de solanàcies pas a pas:
Aquí tenim l'alberginiera a la dreta i el peu per a empeltar solanàcies a l'esquerra. Es veu que la planta del peu és vigorosa. Té una bona arrel i un creixement molt ràpid.
Ha de ser un tall únic i net, sense fer anar i venir la fulla. Va molt bé un bisturí o una fulla d'afaitar
Ara feim un tall oblicu a l'alberginiera sense tallar-la del tot, observau que la fulla va cap amunt però no escapça la planta
Posam una pinça que aguanti el conjunt ben apretadet fins que el creixement de les dues plantes les faci aferrar.
Les pinces es poden substituir per un altre lligam. Ho he fet amb cinta de cel·lofana, cinta aïllant... Es tracta de subjectar l'empelt fins que aferri.
Una pinça ben posada en un empelt que té molt bon aspecte. En tot el procés és important la pulcritud: mans ben netes, fulla nova, pinces estèrils...
Ernest Fortuny
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.